Vlijmen/Drunen

Resultaten van leerlingen bij huiswerkbegeleiding

Afgelopen schooljaar bleek dat de leerlingen die in de loop van het schooljaar waren gestart hun verlies/tekort-punten fors wisten te verminderen. Met de intensieve begeleiding daalde het aantal verlies/tekort-punten van gemiddeld 5.5 bij binnenkomst tot 2.2 aan het einde van het schooljaar. Het overgangs/slagingspercentage van afgelopen schooljaar was ruim 90 %.

Ook veranderde vaak hun werkhouding. Zagen ze bij de start nog soms op tegen HWB, na een aantal maanden bemerkten ze dat het toch wel prettig was dat hun cijfers stegen en zij om 18.00 u meestal klaar waren met hun huiswerk (dit bleek ook uit het tevredenheidsonderzoek).


Reacties van ouders

Sonja uit Haarsteeg (zoon Wilbert, MAS – HAS)

Onze zoon heeft bijles begeleiding gehad onder de bezielde leiding van Lodewijk. Hij heeft deze bijlessen nodig om door te kunnen stromen van het MBO-4 naar HBO.

In de praktijk blijken er grote niveau verschillen te bestaan tussen bepaalde vakken op het MBO t.o.v. het HBO. Sommige vakken worden zelfs op het MBO niet aangeboden en die blijken op het HBO wel noodzakelijk zijn. M.a.w. werk aan de winkel om deze achterstand weg te poetsen. Een 1 op 1 moment is voor zulke leerlingen erg prettig en het heeft onze zoon geholpen om een goede start te maken op het HBO. 

Pleuni en Henk uit Elshout (zoon Gijs, VWO-5 en 6) 

Zoals je weet stond onze oudste zoon halverwege vwo 5 er slecht voor. Dankzij intensive begeleiding van 3x per week verplicht daar bij jullie huiswerk maken ging hij toch over. Overhoringen die thuis niet geaccepteerd werden en de mogelijkheid te kunnen “sparren” over de lesstof, zorgden ervoor dat zijn resultaten stukken beter werden. Uiteindelijk resulterend in een mooie eindexamenlijst. 

Doordat we jullie hulp hebben ingeschakeld zit hij nu uiteindelijk op zijn plek. 1e jaars student technische informatica. Qua benadering, begeleiding en deskundigheid een goede keuze geweest om met de Studieboerderij in zee te gaan! 

Bart en Audrey uit Drunen (zoon Jelle, HAVO-5) 

Vorig jaar november zat onze zoon Jelle in zak en as door zijn onvoldoende cijfers voor wiskunde. Wij hebben hem toen beloofd  hulp te zoeken om zijn wiskunde bij te spijkeren. En hulp hebben we gevonden!

Lodewijk had al snel uitgevonden dat de basale kennis van wiskunde veel te wensen overliet. Na enige tijd werden de resultaten merkbaar beter. Uiteindelijk is Jelle voor zijn centraal examen geslaagd met een 7,2 voor wiskunde!

Lodewijk nogmaals bedankt!!! 

Erik en Anicia uit Waalwijk (Jason, VWO-5) 

Wat was het spannend afgelopen schooljaar! Onze zoon Jason (Ath. 5) had nog weinig kans om al zijn verlies punten op te kunnen halen, en aangezien hij in de 4e was blijven zitten kon hij niet nog een jaar over doen.

Onze grootste angst was dat hij van school af moest. Een paar weken voor de school examens hadden wij een advies gesprek op school, dat het echt niet gaat lukken als Jason zo door ging. Wij hadden hulp nodig, althans Jason had hulp nodig! De Studieboerderij werd als mogelijke noodhulp geopperd, waar wij gelijk achteraan gingen. Wij konden heel snel een intake gesprek voeren en Lodewijk wond er geen doekjes om, het zou een zware klus worden om alle punten op te kunnen halen. Maar met volledige inzet van Jason en vertrouwen in elkaar was hij bereidt de uitdaging aan te gaan. Op 1 voorwaarde : volledig inzet!

Jason ging (en gaat volgend schooljaar) 4x in de week ná school (zonder enige tegenzin!) naar de Studiebegeleiding, en wonder boven wonder is hij over naar de 6e.  

Niet alleen heeft Lodewijk het voor elkaar gekregen om hem te motiveren om zijn best te willen doen, maar zorgt hij voor structuur en helpt Jason met zijn planning. (Jason heeft een lichte vorm van autisme en planning is niet zijn sterkste eigenschap)

Wij zijn trots op de inspanning van onze zoon, maar hij had het echt niet voor elkaar gekregen zonder de hulp en inzet van Lodewijk.

De Studieboerderij heeft nauwe contacten met school (D’Oultremontcollege in ons geval), en houdt de desbetreffend mentoren goed op de hoogte van de vordering van hun leerlingen. En het blijkt weer eens, als iemand vertrouwen in je heeft, sterkt het vertrouwen in jezelf. Jason was nog steeds een bespreek geval maar ook door de positief feedback van Lodewijk kreeg hij ‘the benefit of the doubt’ en mag hij aankomend schooljaar toch naar de 6e!

Wij zijn dus heel tevreden met de diensten van de Studieboerderij en hopen dat er nog een plekje vrij is voor ons dochter (havo 4) aankomend schooljaar.  

Karin uit Vlijmen (leerling eindexamen Havo) 

Onze zoon toonde zeker genoeg inzet op school, maar soms ging het allemaal wat te snel en verloor hij het overzicht, met name bij wiskunde.

Lodewijk begreep precies wat hij nodig had en door middel van bijles ging het met de punten beter. Nu kan hij trots zeggen dat hij geslaagd is voor zijn Havo examen EN een 6 had op zijn eindlijst voor wiskunde. 

Uiterst tevreden, prettige professionele bijles met een begripvol persoonlijk tintje. CHAPEAU 

Abdel uit Vlijmen (zoon Anass, groep 7) 

Mijn kind is erg enthousiast en gemotiveerd op de studie boerderij ,zijn punten zitten in de lift en wij zijn tevreden over 

Anoniem 

Onze zoon (brugklasleerling) heeft zijn zelfvertrouwen in zijn kunnen weer terug gekregen. De rust thuis was ook direct weer terug. Hij heeft leren plannen, samenvattingen maken en hoe te leren voor proefwerken. Ook heeft hij extra uitleg gekregen van Lodewijk voor wiskunde. 

Wij hopen dat hij het volgend jaar op eigen kracht kan. Lukt dit niet dan weten we waar we terecht kunnen. 

Koen uit Vlijmen (Duncan, HAVO-4

Duncan is halverwege HAVO-2 gestart met de studiebegeleiding en dit is zo goed bevallen door ons als ouders, maar nog belangrijker bij Duncan zelf ook. Inmiddels HAVO 3 afgerond (met studiebegeleiding) en dit schooljaar gaat hij HAVO-4 met studiebegeleiding volgen.

Om het kort te houden Ryanne en Lodewijk zijn kanjers is het begeleiden van jonge mensen, zij weten de gevoelige snaar bij een ieder te raken.

Nogmaals als ouders en ook namens Duncan heel erg bedankt voor alles.

Frank uit Vlijmen (zoon Mathijs, brugklas en dochter Lisanne, HAVO/VWO-2)

De Studieboerderij heeft onze kinderen geholpen met bijles Wiskunde. Snel contact, heldere uitleg, goede communicatieve vaardigheden, flexibel in de agenda.

Gulcan en Bulent uit Drunen (zoon Kaan, groep 8)

Ik wil je toch even informeren over de voortgang van Kaan. Gisteren hebben we rapportgesprek gehad.
En wat een goed nieuws hadden we, Kaan is binnen 9 maanden 14 maanden gegroeid in zijn lesstof.
Rekenen en Begrijpend lezen is hij aan het inhalen, alle inzet en extra werk die vooral jullie samen met Kaan,
en onze zorgen en gestrest :)), heeft uiteindelijk geloond.
Advies zit tussen VMBO B en VMBO K, hij hangt er nu tussen en als we dit zo vasthouden en doorzetten is VMBO K haalbaar. De Overlaat met Onderwijsondersteuning is ons doel.
Ik wilde je dit toch laten weten ondanks dat we nu zijn gestopt met de bijlessen bij jou. Jij hebt grote invloed gehad op kaan en
zijn werkhouding. Hij was zelf ook zo blij heerlijk om te zien een keer.
Leuk momentje nog: van de week zei Kaan uit het niets : “ Mama, ik zou het zo leuk vinden om Lodewijk een keer tegen te komen gewoon ergens. Op straat of zo of in de winkel. Zou toch leuk zijn he.” Hoe waardevol is dit als je bij een mannetje van 12 dit kunt achterlaten en ook altijd zal blijven. Dank daarvoor en hopelijk tot ziens in de toekomst.

Dank voor al je inzet en goede zorgen. Groetjes, Gulcan en Bulent

Wendy uit Drunen (dochter Danie, VWO-4)
 
Een kind met een enorme ambitie, discipline en wil om goed te scoren, zo’n kind is Danie. Elke onvoldoende die ze krijgt weegt heel zwaar voor haar en geeft haar een forse deuk in haar zelfvertrouwen. Net voor de meivakantie wilde ze zelf graag starten met bijles voor maar liefst 3 vakken. Wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Met de rationele benadering en complimenten van Lodewijk, zijn uitleg van de stof en huiswerkopdrachten werd ze weer op het juiste spoor gezet en kreeg ze stukje bij beetje ook het vertrouwen in zichzelf weer terug.
De eerste toetsen na de start van de bijlessen werden met een voldoende afgerond, een betere motivatie om toch haar droom voort te zetten was er niet. Ze is nu met mooie cijfers over naar 5 VWO en heeft weer voldoende vertrouwen in zichzelf om het komend jaar op eigen kracht te starten. Mocht ze opnieuw een extra zetje nodig hebben, melden wij ons wederom bij Lodewijk.
  
Nogmaals bedankt voor je inzet en motiverende woorden Lodewijk.

Sonja uit Vlijmen (zoon Robin VMBO-GT-2

Wij zelf ervaren de hwb als prettig , geeft rust in huis en onze Robin is ook erg rustig sinds twee weken.
Dit komt omdat hij van school doorgaat naar hwb en als hij daar vandaan komt is hij klaar.
Wij hebben er alle vertrouwen in.

Heleen uit Vlijmen (zoon Teun, Gym-2)


Onze zoon Teun had moeite met plannen van zijn huiswerk, gestructureerd werken en bepalen wat hij nou precies moest weten voor een toets. Ryanne en Lodewijk hebben hem de structuur gegeven die hij nodig had. Direct in de eerste week bij de studieboerderij zag hij al het voordeel van huiswerkbegeleiding, het gaf hem rust. En dat terwijl hij aanvankelijk nog wat reserves had. Doordat hij in de periode erna al snel goede resultaten haalde, raakte hij enorm gemotiveerd om het schooljaar met succes af te ronden, én, niet onbelangrijk, hij raakte er ook van overtuigd dat het hem ging lukken. En het is hem gelukt!

Patricia uit Vlijmen (zoon Sem, HAVO-3) 

Onze zoon (16 jr) heeft sinds maart 2016 huiswerkbegeleding bij de Studieboerderij. Een week voor de proefwerkweek startte hij bij Lodewijk met 5 tekortpunten, na de proefwerkweek waren dat er nog 3. Nu, eind mei 2016 is hij bezig zijn laatste onvoldoende weg te werken. Lodewijk is er in geslaagd wat wij thuis niet voor elkaar konden krijgen. Het huiswerk wordt serieus gemaakt, hij krijgt hulp met het plannen van zijn leerwerk en dat werpt vruchten af. School wordt door onze zoon nu als “minder erg” ervaren, een hele verbetering op een “hekel aan ” en ” zo saai” 😉  We hadden dit eigenlijk al 2 jaar eerder moeten doen!

Alexandra en Richard uit Haarsteeg (zoon Thomas, HAVO-3)

We hebben goede hoop dat hij over een tijdje zelf de discipline kan opbrengen om zelfstandig zijn leer- en huiswerk te plannen en maken met de  tools en tips van Lodewijk en medewerkers. Vooralsnog maken wij dankbaar gebruik van de diensten van De Studieboerderij.

Toen Thomas eind vorig jaar startte bij de Studieboerderij, zagen zijn punten er niet erg rooskleuring uit. Hierdoor was zijn studie motivatie behoorlijk gedaald. Vanaf de eerste dag van begeleiding door Lodewijk en Ryanne, stegen veel van zijn punten en was bij thuiskomst vaak zijn huiswerk al af. Het inniatief van overhoren ligt nu niet bij het kind, maar wordt verplicht tijdens de begeleiding doorgenomen. Doordat Ryanne mailt wat er die avond thuis nog moet gebeuren, zijn daar geen discussies over en voelen wij ons minder de politieagenten. Dit geeft ons enorm veel rust (moeder).

Door concentratieproblemen haalde Thomas veel minpunten op school en was hij niet in staat om zijn huiswerk zelf te plannen en uit te voeren. Sinds Thomas zijn huiswerk onder begeleiding van de Studieboerderij doet, zijn de minpunten sterk verminderd (van 8 naar 3). Samen maken zij een planning en wordt deze uitgevoerd EN gecontroleerd!. Daarnaast voelt Thomas zich er zeer op zijn gemak en hoeft niet gepushed te worden om te gaan. Voor ons als ouders geeft dit veel rust en vertrouwen. Graag wil ik benadrukken, dat extra aandacht geven bij probleemvakken geen enkel probleem is en een keer extra tijd daaraan besteden is haast vanzelfsprekend voor de Studieboerderij.  Wij zijn erg blij met de behaalde resultaten tot nu toe (vader).

Wim uit Vlijmen (dochter Lisanne)

Bij deze willen we je, als ouders van Lisanne, hartelijk danken voor de korte bijspijkercursus scheikunde die je haar hebt gegeven voor haar opleiding tot apothekersassistente. Ze heeft haar eerste jaar nu afgerond, met een 7,3 voor scheikunde. Op de HAVO is het aantal voldoendes voor scheikunde nooit boven het aantal atomen in een waterstofmolecuul uitgekomen. En ondanks dat ik zelf wel iets weet van reactievergelijkingen, schillen, kritische massa’s, en het periodieke systeem, is het me in al de jaren op de middelbare school niet gelukt haar het inzicht te geven dat jij in die paar lessen hebt bereikt. Ze hoeft niet alles te weten, maar precies datgene dat ze nodig heeft voor haar opleiding. Die dosering heb jij weten toe te dienen, om maar even in apothekerstermen te spreken. 

Ik hoop dat je veel leerlingen en studenten net dat kleine beetje plezier kunt geven in de vakken die ze MOETEN doen, dat ze zich er mee kunnen redden, voor een toets, een examen, of misschien om net die basis door te krijgen, waar ze dan zelf verder op kunnen bouwen.

Colinda uit Drunen (dochter Amber,  Ath. 2) 

Ondanks dat onze dochter heel erg haar best deed voor het vak Nask, waren de resultaten niet geweldig. Sinds januari volgt zij daarom bijles bij De Studieboerderij. Zij voelt zich goed op haar gemak bij Lodewijk en heeft ook echt baat bij de begeleiding. Tijdens de proefwerkweek in maart heeft zij gelukkig weer een voldoende gehaald. 

Bob en Arianne uit Drunen (dochter Ieke HAVO-2 en zoon Cas HAVO-5)

Lodewijk Vergroesen is een vakman op het gebied van studiebegeleiding. Onze kinderen zijn erg enthousiast over zijn wijze van benadering, de wijze van werken en de resultaten die zij ervaren naar aanleiding van de bijlessen. Echt heel goed en een warme aanrader! Lodewijk weet snel tot de kern van de problematiek van de kinderen door te dringen en tot goede werkafspraken te komen. Als ouders zijn wij heel blij met zijn inzet….TOP! 

Esther uit Gemeente Heusden (dochter eindexamen VMBO-GT)

Na de eerste schoolexamens bleek onze dochter enkele tekortpunten opgelopen te hebben. Dat vonden we een slechte start om het eindexamen jaar mee te beginnen. Na enig aandringen spraken we met haar af dat ze voor een bepaalde periode bijles wiskunde en economie zou gaan volgen. Onze hoop was dat ze er na het zien van de resultaten mee door zou gaan.

Ook al staat ze niet te springen om naar bijles te gaan, ze heeft inmiddels wel gemerkt dat oefenen met hulp van Lodewijk vruchten afwerpt. Ze gaat nu vier maanden naar De Studieboerderij, leert veel bij en krijgt volgens ons meer zelfvertrouwen door te blijven oefenen. De tweede examenperiode was in ieder geval beter dan de eerste. Wij zijn eveneens tevreden over de terugkoppeling die we met enige regelmaat van Lodewijk ontvangen over de vorderingen en aandachtspunten. Op deze wijze blijven we goed op de hoogte. We hebben goede hoop in dat ze dit jaar met de hulp van Lodewijk tot een goed einde zal brengen.

Belinda uit Vlijmen (Benice, leerling VMBO-T-4)

Lodewijk draagt op een zeer aangename manier bij aan het verbeteren van de mindere schoolresultaten. Hij heeft oog voor de individuele wens en hulpvraag van de leerling. Speelt goed in op het karakter van het kind en stimuleert daardoor op een positieve manier de ontwikkeling bij het “omturnen” van de negatieve spiraal, waarin een leerling vaak terechtkomt. Het is nog te kort om te spreken van algehele  en concrete verbeteringen maar ik ben als ouder tot dusver zeer tevreden over de gekozen aanpak. En ben zeer hoopvol voor de resultaten op langere termijn. 

Harriëtte uit Oud-Heusden (Hans, Ceel en Karel, gymnasium 1, 3 en 5)

Onze 3 kinderen zitten sinds een aantal weken met veel zin en gemotiveerd op De Studieboerderij.  Ze zien dat de punten omhoog schieten voor de meeste vakken en raken daardoor ook meer gemotiveerd om goed mee te doen in de les. We hopen dat ze op deze manier een structurele manier van leren zich eigen kunnen maken waar ze de rest van hun studiecarrière profijt van kunnen hebben. We hebben vorige week 10 min gesprekjes gehad en het is aardig en fijn om te zien hoe goed Lodewijk de kinderen al kent en hoe goed de zaken aangepakt worden in zo een korte periode!

Meestal haal ik ze rond 18 uur op en ze zijn dan erg vrolijk, omdat hun huiswerk meestal af is en de rest van de avond vrij is. Dus dat is voor de thuissituatie ook erg relaxed.

Natasja uit Nieuwkuijk (Marin, brugklasleerling)

Patrick en ik zijn in ieder geval tevreden over de. Vooral de manier waarop je met Marin/pubers omgaat, heeft ons vertrouwen gegeven (en natuurlijk je schoolkennis, maar dat is misschien meer dan logisch). De terugkoppeling en het mede daardoor “strak” kunnen houden, had ze soms wel nodig en dat heeft ons als ouders ook geholpen. Dus complimenten!

Ellen uit Den Bosch (Suzanne, eindexamen HAVO)

Wij waren erg tevreden met de begeleiding die onze dochter kreeg voor de voorbereiding voor haar HAVO eindexamen. Hoe pak ik het aan, waar let ik op en wat kan ik verwachten. Met veel nuttige tips en fijne begeleiding heeft ze het gehaald!

Eric uit Drunen (Maartje, leerling Ath-3)

Er zijn al zeer goede resultaten behaald in de eerste 2 weken.
Nederlands, 7,8 (hoogste resultaat schooljaar!)
Frans, 7,7 (op 1 na hoogste resultaat schooljaar!)
Duits, 6,5 (Voor Lernbox, na al de behaalde 1,0-en een geweldige score)

Maartje staat nu nog 4 verliespunten (was 6) en is daarmee al een bespreekgeval. Als dit zo door gaat gaat ze waarschijnlijk over naar het 4e leerjaar. Dit is meer dan waar we op hadden gehoopt, bedankt!

Jean-Paul uit Vlijmen (Bram, eindexamenleerling VMBO-B/K)

We hebben gisteren gesprek gehad op school. Zijn mentor, jufrouw Heshof, was super trots op Bram. Ze glunderde gewoon toen ze zijn cijfers opnoemde. Bram is afgelopen jaar zo vooruit gegaan en dat is het resultaat van jullie inzet.
Ook namens ons bedankt voor jullie inzet.


Justus uit Vlijmen (Stijn, leerling Gym 3)

Voordeel is dat hier in alle rust gewerkt kan worden, het huiswerk gecontroleerd wordt en er geen afleidingen zijn zoals thuis. Regelmatige terugkoppelingen over de resultaten vinden wij belangrijk en dat wordt door de Studieboerderij dan ook gedaan.

Gerrie uit Drunen (Jesse, leerling  Technasium 3)

Hoi Lodewijk,

Ik mail je omdat ik vind dat het enorm goed gaat met onze zoon. Hij is er zich bewust van dat hij er hard aan moet trekken om de punten omhoog te krikken en dat doet hij ook. Wat wiskunde betreft ben ik helemaal trots hij blijft heel erg stabiel en heb zelfs de hoop dat hij zonder zorgen over gaat naar het 4e jaar. Dat is mede dankzij jullie en dat wilde ik toch even kwijt. Hij gaat nog steeds met veel plezier naar jullie toe en het helpt hem bij zijn regelmaat

Bedankt hiervoor! Met vriendelijke groet, Gerrie

Azita uit Drunen (Daniel: leerling brugklas)

Sinds augustus vorig jaar heeft onze zoon huiswerkbegeleiding op de Studieboerderij. Hij zat op de brugklas VMBO-T/ HAVO.  Zijn doel was om door te stromen naar de 2e klas HAVO. Door intensieve begeleiding en ondersteuning van De Studieboerderij heeft hij zijn doel behaald. Hij is met gemiddeld 7,6 geslaagd om naar HAVO-2 te gaan. Wij zijn heel tevreden over de begeleiding en ondersteuning van De Studieboerderij. 

Hubert-Jan uit Vlijmen (Derk: leerling brugklas)

Onze zoon van 12 wist niet wat hem overkwam: van de veilige basisschool naar een scholengemeenschap van 2500 leerlingen. Al snel bleek dat het hebben van de benodigde capaciteiten en talenten niet de garantie geeft op een succesvolle schoolcarrière. Structuur in de aanpak is minstens zo belangrijk voor een jongen van 12. En dié heeft hij gevonden bij de Studieboerderij van Lodewijk Vergroesen. In een al snel vertrouwde omgeving werd hem structuur en daarmee zelfvertrouwen gegeven. Daarbij was de feedback die wij bijna dagelijks kregen van Lodewijk een goede graadmeter van de vorderingen van onze zoon.
Iedereen aan te raden!!! 

Jeannine uit Vlijmen (Kim: leerling brugklas)

Wij zijn erg positief over de huiswerkbegeleiding. Onze dochter is snel afgeleid en thuis huiswerk maken gaf altijd strijd. Op de Studieboerderij vindt ze de rust die nodig is om zich te concentreren, weinig afleiding, goede begeleiding met het plannen van het huiswerk en natuurlijk ondersteuning.
Wij als ouders zijn erg blij met deze oplossing. Onze dochter zelf gaat er (meestal) met plezier heen en komt er altijd vrolijk van terug.

Joan en Loes uit Kerkdriel (Loes: leerling eindexamen HAVO-5)

Ik, als vader van mijn 18 jarige examen gedaan hebbende dochter, kan De Studieboerderij van harte aanbevelen. Enkele persoonlijke bijlessen Economie en Wiskunde hebben geleid tot het behalen van een hoger punt SE dan alle SO’s voor beide vakken. Nogmaals, ik kan u verzekeren dat het resultaat goed is.

Thea uit Vlijmen (leerling Havo-3)

Wij zijn erg blij met de ondersteuning van Lodewijk voor onze zoon. Met deze ondersteuning zijn bepaalde vakken stabieler t.o.v. voorgaande jaren geworden. Ook onze zoon is erg blij met deze ondersteuning en heeft er een goed gevoel bij. Zoals wij het nu kunnen zien groeit hiermee zijn zelfvertrouwen. Zeker voor de vakken waar hij een hekel aan kreeg, omdat die niet lekker gingen.

Monique uit Vlijmen (brugklasleerling)

mijn dochter Teddy heeft nu enkele maanden huiswerkbegeleiding, ik ben er zo positief over dat ik nu ook mijn zoon opgegeven heb…het geeft thuis een stuk rust en de kids zijn klaar als ze thuis komen! geen strijd meer over huiswerk, heerlijk!!
daarnaast zijn de punten van mijn dochter sterk verbeterd!! ik kan het dus iedereen aanraden!

Angelique uit Vlijmen (brugklasleerling)

Mijn dochter zit lekker in haar vel en gaat graag naar school. Haar punten zitten in de lift.

Harry in Vlijmen (leerling VWO 5/6)

Onze zoon heeft in de laatste maanden voor het eindexamen bijles gehad van de heer Vergroesen. Onze zoon was hier bijzonder positief over. De manier van lesgeven was opbouwend en stimulerend. Wij denken dat het zeker geholpen heeft tot een verbetering van de resultaten.
Ook de contacten met de ouders verlopen op een prettige wijze.

Anja in Vlijmen (leerling HAVO-5)

Onze dochter heeft de laatste maanden bijles gehad van Lodewijk voor verschillende vakken. Dit naar volle tevredenheid. Mede door deze lessen heeft mijn dochter haar havo-examen gehaald.

Thea in Vlijmen (leerling HAVO-3)

Onze dochter heeft sinds enkele maanden bijles van de heer Vergroesen. Haar cijfers zijn vanaf dat moment een stuk verbeterd; maar belangrijker is dat zij zelf een stuk meer zekerheid en zelfvertrouwen heeft gekregen. En dat is heel belangrijk. Het stukje extra wat op school niet meer kan worden gegeven ontvangt zij nu van Lodewijk en dat werkt super goed.

Marloes in Haarsteeg (leerling brugklas)

Naar mijn mening prima bijles. Maar bovenal een erg aardige docent voor de kinderen. Mijn zoon krijgt sinds kort bijles bij de heer Vergroesen en gaat er altijd met plezier naar toe. Dat zegt genoeg denk ik.

Susan uit Oisterwijk (leerling groep7/8)

mijn zoon uit groep 8 heeft bijles gehad van Lodewijk
Hij ging graag naar lodewijk toe en heeft veel van zijn taal/spelling opgehaald.
Ook de cito heeft hij met meer zelfvertrouwen gemaakt. Lodewijk dank je wel voor die maanden bijles. Tom heeft er zeker wat van opgestoken.
groetjes uit Oisterwijk

Miranda uit Vlijmen

We zijn erg blij met de ondersteuning voor onze zoon. Met deze ondersteuning zin bepaalde vakken stabieler geworden t.o.v. van voorgaande jaren. Ook onze zoon is erg blij met deze ondersteuning en heeft er een goed gevoel bij. Zoals wij het nu kunnen zien, groeit hiermee zijn zelfvertrouwen. Zeker voor de vakken, waar hij een hekel aan kreeg, omdat die niet lekker gingen.

Loed en Petra uit Vlijmen 

Mijn ene zoon had wat problemen met Engels en de andere met Engels en Nederlands. Ze zitten respectievelijk in de brugklas Atheneum-Gymnasium en 2 Havo. Beiden hebben door het volgen van bijlessen bij De Studieboerderij hun punt op kunnen halen. Binnen een paar weken werd al resultaat geboekt!

Mieke uit Den Bosch

Onze zoon van 12 heeft bijlessen gehad voor taal. Onze dochter van 17 jaar kreeg afgelopen jaar bijles Engels. Beide hebben dyslectie.
Onze zoon heeft daardoor een goede cito-toets kunnen maken en
meer zelfvertrouwen gekregen.
Onze dochter is met Engels van een 3,4 naar een 6.6 gegaan. Ze zit in 4 Havo.
Ik ben zeer tevreden over Lodewijk Vergroesen. De contacten verliepen ook prettig.
Onze dochter gaat in het Eindexamenjaar nog door met bijlessen Engels.

Erik en dochter Terra Noor uit Haarsteeg (leerling groep 6)

Wij zijn zeer tevreden over de werkzaamheden van de Studieboerderij.
Alhoewel de heer Vergroesen aangaf normaliter geen kinderen van 9 jaar bijles geeft, stelde hij zich flexibel op. Hij had zelfs een gesprek met de school van onze dochter, om goed aan te kunnen sluiten op haar les stof, en haar begeleiding.
Onze dochter is pas 6 keer geweest, en heeft nu al resultaat en meer zelfvertrouwen met rekenen. Kortom een aanrader!

Jos uit Vlijmen (leerling HAVO-2)

Sinds enkele maanden heeft onze zoon huiswerkbegeleiding op de Studieboerderij. Tijdens het intakegesprek met de ons en onze zoon werd al snel duidelijk dat dit een betere ondersteuning zou zijn dan alleen bijles in bepaalde vakken. Het lokaal en de sfeer zijn goed waardoor de kinderen zich goed kunnen concentreren. Wij zijn heel erg tevreden over de begeleiding en de prettige contacten met Lodewijk.

Susanne (leerling HAVO-5) en Ingrid (haar moeder) uit Vlijmen

Ik zit op 5 havo en heb nu al ongeveer 1,5 jaar bijles bij Lodewijk op de Studieboerderij. Het bevalt mij tot heden erg goed. Ik heb bijles vooral in de vakken, scheikunde en wiskunde maar als ik een keer een ander vak wil doen is dat ook geen probleem. Ook als ik een examen heb en extra bijles nodig heb probeert hij hier altijd tijd voor te maken. Met wiskunde zijn mijn resultaten verbeterd en met scheikunde heb ik in ongeveer 5 weken de stof van heel havo 4 kunnen herhalen met Lodewijk’s hulp.